Koje voće je najzdravije?
0
koje voće je najzdravije Pijaca Obrenovac 1

Da li ste se ikada zapitali koje voće je najzdravije? Koje ima najviše vitamina A, koje najviše kalcijuma, a koje najviše ostalih minerala neophodnih za jak imunitet? Ukoliko jeste, a ne znate odgovor, na pravom ste mestu. Kako biste ojačali vaš imuni sistem, najpre istražite koje voće je najzdravije i koje ima najviše dobrobiti.

Koje voće je najzdravije – Voće kao temelj jakog imuniteta

Pijaca Obrenovac u svojoj ponudi ima velik izbor najzdravijeg i najsočnijeg voća, kao i povrća. Kako bismo znali koje voće je najzdravije za naš organizam, moramo pre svega znati njegovu nutritivnu vrednosti hranljive materije koje se u njemu nalaze. Nije svako voće bogato istim vitaminima.

Pravilna ishrana osnov je jakog i otpornog imuniteta. Imunitet nas štiti od raznih virusa i naročito je bitan u trenutku kada se ceo svet bori sa pandemijom virusa Covid-19. Imunitet bi trebalo graditi svakodnevno zdravom hranom.

Voće i povrće neizostavan su deo zdrave i izbalansirane ishrane. Važno je uvrstiti makar jednom dnevno voće u svoj jelovnik. Neki stručnjaci smatraju da ni to nije dovoljno, već da bi veći deo isrhrane trebalo da se bazira na voću.

koje voće je najzdravije Pijaca Obrenovac 2

Trudite se da vam makar užina sadrži sočnu i svežu voćku. Za pravilnu ishranu neophodno je svakodnevno unositi vitamine i minerale, aminokiseline i zdrave masti, kao i ugljene hidrate. Najviše vitamina i minerala, kao i dijetetskih vlakana čovek unosi kroz voće. Ono ima prilično nisku energetsku vrednost, ukoliko ne računamo banane i orašaste plodove.

Takođe, voće sadrži visok udeo vode. Samim tim je idealno jesti ga leti, kada su temperature visoke jer hidrira organizam. Kada govorimo o tome koje voće je najzdravije, uglavnom mislimo na to koje vitamine sadrži. Vitamini C i A su najzastupljeniji u voću. Za njima, u manjim količinama, slede vitamini K i E, kao i vitamini B.

Kalcijum, kalijum, fosfor i cink samo su neki od minerala koje određene vrste voća sadrže i zaslužni su za normalno funkcionisanje ljudskog tela.

Koje voće je najzdravije za vaš imunitet – sve dobrobiti voća

Opšte je poznato da blagotvorna svojstva voća mogu da pomognu raznim zdravstvenim stanjima da se poboljšaju. To je samo još jedan od razloga da počnete redovno da ga jedete.

Banane su savršen izvor vitamina B i kalijuma. Pomažu regulaciju krvnog pritiska i naročito ih je dobro jesti u jutarnjim časovima, sveže ili kao deo smutija. Sveže banane možete uvek pronaći na tezgi Pijace Obrenovac ili u našoj online ponudi sa besplatnom dostavom na kućnu adresu.

Avokado je prvi izbor kada su u pitanju izbori vegetarijanaca za doručak. Bogat je vitaminima B, folatima i zdravim mastima. Uživajte u dobrobitima avokada svakog jutra. Borovnice, kao i ostalo bobičasto voće, zaista su superhrana. Pune antioksidanata, deluju pozitivno na demenciju i poboljšavaju vid.

Kivi, limun i narandža obiluju vitaminom C i odličan su saveznik u borbi protiv gripa i prehlade, naročito u zimskim mesecima. Jedno od najzastupljenijih i najpristupačnijih voćki na našim prostorima – jabuka– sadrži najviše vitamina u kori i ne bi je trebalo ljuštiti. Jabuke su najzdravije kada se jedu sirove.

koje voće je najzdravije Pijaca Obrenovac 3

Grožđe je prirodan izvor cinka i fosfora, kao i vitamina A, a smatra se i da čuva zdravlje kostiju i mišića. Prema tome, kada razmišljate o tome koje voće je najzdravijei koje bi trebalo da jedete češće, naša preporuka je upravo grožđe.

Da li ste znali da je jedno od najslađeg voća zapravo i jedno od najzdravijeg? Da, to su kajsije. Ne preskačite ih kada im je sezona, jer ćete tako uskratiti sebi obilje vitamina A i antioksidanata.

Besplatna dostava najzdravijeg voća za građane Obrenovca

U okviru ponude Pijace Obrenovac, jedna od pogodnosti je i besplatna dostava voća i povrća na kućnu adresu, bez obzira na iznos porudžbine. Prema preporukama nadležnih organa za držanje socijalne distance, ovo je idealno rešenje da do vaših vrata stigne uvek sveže voće.

Ostanite sigurni u svojim kućama, a mi ćemo vam dopremiti najzdravije voće i povrće, poštujući sve sanitarne i higijenske mere protiv virusa.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

0

GORE