Brokoli

Brokoli

400.00 rsd / kom

Cena je data po kilogramu.

-
+
Kategorija: Oznaka:

Brokolij e popularno povrće iz familije kupusnjača, zanimljivo ne samo zbog svog specifičnog izgleda, nego i zbog nutritijenata kojima obiluje. Razne sorte ove biljke, bogate antikancerogenima i vitaminima C i K, možete potražiti na našoj pijaci.

Brokoli raste i razvija se slično karfiolu. Brokoli ima idealnu nutritivnu vrednost, sadrži malo kalorija i samim tim se preporučuje ljudima koij žele da izgube na telesnoj težini. Najćešće se koristi u sirovom stanju kada je njegova nutritivna vrednost najveća.Brokoli se pogotovo preporučuje u ishrani beba. Može se pripremati kao glavno jelo, kao prilog, salata, čorba i kao zimnica. Najbolje ga je konzumirati u svežem stanju, preporučujemo pripremu brokolija na pari ili grilovani brokoli.

Sadržii antioksidante supstance te tako štiti organizam od brojnih infekcija i drugih oboljenja. Zapravo brojni su i vitamini prisutni u ovom povrću, pa izuzev vitamina iz B grupe i to B 1, B 2, B 6 i B 9, u brokoliju ima i vitamina C, zatim vitamina K, A i E.

 

0

GORE