Crveni krompir

Crveni krompir

100.00 rsd / kg

Proizvod dostupna na kilogram.

-
+
Kategorija: Oznake: ,

Crveni krompirpredstavlja jednu od najvažnijih namirnica u ljudskoj ishrani. Organskim uzgojem na domaćim njivama, obezbeđen je visoki kvalitet i izuzetna nutritivna vrednost ove namirnice. Zbog svoje čvršće strukture, pogodan je za prženje i pečenje u rerni.

Krompir je bogat vitaminom C, kao i vitaminom B6 (piridoksin) i vitaminom K, a od minerala sadrži znatne količine bakra, cinka, fosfora, kalija, kalcijuma, mangana… Krompir takođe sadrži visokokvalitetni skrob, belančevine i prehrambena vlakna.

Jedna od najvećih zabluda o krompiru je da je to namirnica koja goji. Što je potpuno netačno. Krompir se zapravo ubraja u dijetalne namirnice koje su poželjne za održavanje normalne telesne težine. Problem je u tome kako se krompir priprema – kalorije dobija dodavanjem masnoća i prženjem. U 100 grama krompira ima 85 kalorija, dok pomfrit ima 270 kalorija, a čips 568 kalorija. Isto tako smrznuti krompir, spreman za prženje, nije dobar izbor jer je industrijski pripremljen i obrađen hemijskim sredstvima odnosno aditivima. Kupujte svež krompir.

 

0

GORE