Šargarepa

Šargarepa

120.00 rsd / kg

Cena je data po kilogramu.

-
+
Kategorija: Oznaka:

Šargarepa – narandžasta lepotica koja nam daje finu boju lica i kose. Sveža i hrskava, kuvana ili dinstana, obožavana je u svim oblicima. Nema jela uz koje se ne slaže, a Pijaca Obrenovac vam nudi samo najlepše primerke ove baštenske princeze.

Šargarepa sadrži betakaroten, koji joj obezbeđuje karakterističnu narandžastu boju. Takođe sadrži dosta vitamina, kao što su A, C, B1, B2, B3, B6, B9, E i vitamin K; i minerale – kalujum, magnezijum, gvožđe, kalcijum, fosfor. Predstavlja izvor ugljenih hidrata i vlakana. Šargarepa sadrži 40 kalorija na 100g, tako da je efikasna za osobe koje žele da imaju vitku liniju.

Osim što je veoma ukusna namirnica, šargarepa poseduje i mnoga lekovita svojstva za organizam, tako da je valja uključiti u svakodnevnu ishranu. Šargarepa je idealna za lečenje karijesa, cirkulaciju i snižavanje visokog pritiska, rešavanje problema sa varenjem i zatvorom, kao i sa dijarejom. Veruje se da se plodnost može izlečiti redovnim konzumiranjemo ovog ukusnog i zdravog povrća.

0

GORE