ZELENA MASLINA BEZ KOŠTICA

ZELENA MASLINA BEZ KOŠTICA

330.00 rsd / kom

Neto: 720gr

Sastav: Zelena maslina bez koštice, voda, so, limunska kiselina.

Masline su bogate belančevinama, hlorofilom, vitaminima A, D, K i E, masnim kiselinama, kao što su oleinska, stearinska, palmitinska, mnogim mineralima.

Nema na zalihama

U našoj ishrani mnogo više je zastupljena primena maslinovog ulja, međutim plod masline treba jesti jer poseduje mnoge prednosti dobre za zdravlje našeg organizma.

Masline su bogate gvožđem, vitaminom E i A, natrijumom, kalcijumom, vlaknima. Mnoge osobe izbegavaju da konzumiraju masline, jer misle da su bogate mastima. Istina je da masline sadrže masti, ali se radi o zdravim mastima poznate pod nazivom Omega-9, koje povećavaju dobar holesterol.

Masline sadrže antioksidanse, polifenole i flavonoide, koji imaju antiupalno dejstvo. Tako da, možemo reći da su masline idealna hrana za borbu protiv slobodnih radikala koji oštećuju zdrave ćelije u organizmu.

Možemo slobodno reći da redovna upotreba maslinovog ploda, poboljšava memoriju, daje energiju, smanjuje bore, smanjuje povećan apetit, sprečava kardiovaskularna oboljenja, otklanja zatvor, smanjuuje upale i bolove itd.

0

GORE