Voće za jačanje imuniteta – Odaberite najzdravije na Pijaci Obrenovac!
1
voće za jačanje imuniteta pijaca obrenovac 2

Voće za jačanje imuniteta je prvo na šta pomislimo kada nam otpornost organizma opadne. Međutim, o imunitetu treba misliti na vreme, odnosno pre nego što oslabi.

Zašto je važno voće za jačanje imuniteta?

Ako je telo nedovoljno opskrbljeno nutritivno važnim elementima, lako je podložno infekcijama i različitim oboljenjima. U jeku pandemije virusa korona, čini se da je bitnije nego ikad ojačati odbrambene moći svoga organizma. Zbog toga je od najveće važnosti svakodnevno konzumirati zdravo, organsko voće.

Sveži botanički proizvodi trebalo bi da se nađu na svakoj trpezi. Što više svežeg voća unosimo, bićemo nesumnjivo zdraviji.

Bogato vitaminima, mineralima, omega 3 masnim kiselinama i vlaknima, voće pruža veliku dobrobit našem imunom, metaboličkom i kardiovaskularnom sistemu.

Svi lekari i nutricionisti se slažu u tvrdnji da je najbolje konzumirati sezonsko voće, dopremljeno sa obližnjih gazdinstava. Tezge Pijace Obrenovac obiluju upravo najraznovrsnijim voćem iz domaćeg uzgoja.

Ukusne, sočne, slasne – bobice!

Sećate se detinjstva: kada ste se krili iza žbuna kupine i sladili se ovim ljubičastim bobicama? Iako je žbunje bockalo sa svih strana, niste marili – ukus je bio prosto neodoljiv!

A, možda ste se peli na najviše grane dedinog crnog duda i s njih silazili celi umazani „mastilom“? Njega čak ni bakin domaći sapun nije mogao oprati!

Takođe, mora da ste bar jednom „oplevili“ bakinu baštu i pojeli sve, tek zarudele jagode. Šta je bakina grdnja naspram slasti koju ste upravo okusili! Ona, jednostavno, nema cenu – baka neka grdi koliko hoće!

voće za jačanje imuniteta pijaca obrenovac 3

Ukoliko je vaše detinjstvo bilo prožeto ovakvim nestašlucima, možete se smatrati pravim srećnikom. Jer, drage i lepe uspomene čine nas bogatim i ispunjenim.

Ako u sećanju pohranjujemo bar jednu ovakvu jednu epizodu, izazovna svakodnevica se lakše može prebroditi. A, ovakvih iskustava se najčešće setimo kada nam neki mali detalj, miris ili ukus, zagolica nepce.

Sočno jagodičasto ili bobičasto voće može se degustirati u hodu, kao zdrava grickalica i savršena voćna užina. Dok ste u pokretu i završavate obaveze po gradu, gricnite neku malinu, kupinu, borovnicu ili ribizlu. Sa svakim zalogajem, korak ste bliže svežini prirode i – bezbrižnom detinjstvu. Probajte!

Koje voće za jačanje imuniteta je pogodno za vas?

Bobičasto voće je savršeni antioksidant, koji pomaže u eliminisanju štetnih materija iz organizma. Takođe, odlično je i za poboljšanje krvne slike i redukciju holesterola. Niske je kalorijske vrednosti, a obilato vitaminima i mineralima. Zbog toga ga lekari preporučuju kao sjajnu podršku opštem zdravlju.

Ove voćkice sigurno će vam dati dodatnu dozu energije i pomoći vam da se izborite sa stresom. Intenzivnog ukusa i nenadmašne slatkoće, omiljene su kako deci, tako i odraslima. 

Rame uz rame sa bobicama, nalaze se i koštunjave voćke: breskva, nektarina, kajsija i šljiva. Ove sočne okruglaste lepotice pravo su okrepljenje u letnjim danima i blagodet za probavu. Na Pijaci Obrenovac, pronaći ćete samo najzrelije i najslađe plodove za svoju porodicu.

U voće za jačanje imuniteta svakako spadaju citrusi: limun, pomorandža, mandarina i grejpfrut. Osim njih, i druge vrste agruma mogu se naći kod nas. Zelena limeta i neobični pomelo, kao i šarmantni kumkvat, smeše se sa naših vršnih tezgi. A, kivi im pravi savršeno društvo!

voće za jačanje imuniteta pijaca obrenovac 1

Bogati vitaminom C, folnom kiselinom, magnezijumom i kalcijumom, citrusi su savršena podrška imunom, mišićnom i koštanom sistemu. Svakodnevnim konzumiranjem ovog kiselo-slatkog voća, opskrbićete se elementima neophodnim za dobro zdravlje. Možete ga jesti podeljenog na kriške, a možete ga i piti kao sveže ceđeni sok. Usput ćete uživati u osvežavajućem ukusu i mirisu koji asocira na neke daleke, egzotične predele.

Lubenica – Kraljica leta i vaše trpeze

U voće za jačanje imuniteta svakako spada omiljena letnja poslastica – lubenica. Budući da uspeva samo tokom letnjih meseci, kao i njena rođaka dinja, važno je ugrabiti priliku za slađenje sočnim kriškama.

Puna vode, lubenica je odlična za osveženje, ali i za čišćenje bubrega i prevenciju peska i kamena. Osim toga, ona obiluje glutationom, moćnim saveznikom u borbi protiv infektivnih oboljenja.

voće za jačanje imuniteta pijaca obrenovac 4

Pored sezonskog voća, na Pijaci Obrenovac uvek možete pronaći razne sorte jabuka i krušaka. Bilo da volite slatke ili nakisele, naši ljubazni prodavci odabraće za vas najfinije i najzdravije plodove.

Jabuke i kruške su omiljene kao sveže voće, ali se mogu koristiti i kao kompot, odnosno sok. Ukoliko u napitak od jabuke dodate malo đumbira, limuna i meda, obezbedili ste sebi vitaminsku „bombu“. Vaš imuni sistem će vam na tome biti veoma zahvalan, a opšte zdravlje znatno poboljšano.

Pouzdani prijatelj dobrog zdravlja vas i vaše porodice je zelena Pijaca Obrenovac. Najsvežije i najsočnije voće i povrće, besplatnom dostavom stižu na vašu adresu u Obrenovcu.

Kod nas ćete pronaći samo proverene namirnice, iz organske proizvodnje obližnjih voćnjaka i bašti. A, ukoliko poželite malo egzotike, bez troškova dostave, donećemo vam ukusno južno voće.

 

1 Comment

  1. […] Sveže voće i povrće od izuzetnog su značaja za funkcionisanje ljudskog organizma. Konzumiranjem zdravog povrća svom organizmu dajemo neophodne hranljive materije, podmlađujemo ga i okrepljujemo. Povrće je, takođe, veoma bogato vlaknima, što znači da potpomaže proces varenja i olakšava probavu. Određene vrste povrća sadrže znatne količine vode, tako da dodatno hidriraju organizam, što je od izuzetnog značaja tokom leta. […]

Leave a Comment

Your email address will not be published.

0

GORE