Sve blagodeti i dobrobiti avokada – Zašto je dobar avokado?
0
Zašto je dobar avokado

Ukoliko ste se ikada zapitali zašto je dobar avokado, na pravom ste mestu. Pijaca Obrenovac otkriva vam sve blagodeti avokada po naš organizam.

Avokado je veoma važna namirnica za građenje jakog imuniteta, koji će vas zaštititi od virusa gripa i prehlada. Prema tome, trebalo bi ga konzumirati redovno, u određenim količinama.

Zašto je dobar avokado – Vitamini i minerali koje avokado sadrži

Da li znate zašto je dobar avokado zapravo? Zato što ovo voće predstavlja pravu super-hranu za čovekovo zdravlje.

Prepun je bitnih vitamina i minerala koji omogućavaju neometano funkcionisanje našeg organizma.

Kremasta tekstura ovog retkog voća krije pravo bogatstvo nutrijenata i hranljivih materija.

Avokado je tropsko voće, jedinstveno po mnogo čemu,  a naročito količinom kalijuma kojom obiluje. Ovo je samo jedan od razloga zašto je dobar avokado. Jedan avokado sadrži više kalijuma od jedne banane prosečne veličine. Između ostalog, kalijum je odličan regulator krvnog pritiska. Ljudima sa kardiovaskularnim problemima stoga se preporučuje svakodnevno konzumiranje voća i povrća bogatog kalijumom.

Što se tiče vitamina, avokado je prepun vitamina K i vitamina  C, kao i vitaminima B grupe. Prisutne su i manje količine vitamina A.

Minerali ključni za naše zdravlje poput gore pomenutog kalijuma, magnezijuma, cinka i fosfora, gvožđa i mangana nalaze se u ovoj čudotvornoj voćki.

Takođe, nezasićene masne kiseline kojima obliju prednost su ovog voća i razlog zašto je dobar avokado. Ovde mislimo na zdrave masti koje ni na koji način ne podižu nivo lošeg holesterola.

Zašto je dobar avokado

Ulje avokada je upravo zbog svojih lekovitih svojstava jedna od najzdravijih namirnica na svetu. Avokado možete iskoristiti kao prilog ili salatu, pojesti samostalno ili napraviti sos ili umak od ovog voća.

Konzumiranjem avokada zaštitićete sebe od raznih bolesti, kao što su određene vrste raka. Naučno je dokazan povoljan uticaj avokada na celokupno zdravstveno stanje ljudi. Prema tome, izgovori ne postoje – u svoju ishranu obavezno uvrstite ovu slasnu voćku.

Čudotvorna dejstva avokada na ljudski organizam

Zašto je dobar avokado kao deo ishrane odavno je predmet naučnih istraživanja. Ovo planetarno popularno i voljeno voće sve češće se pominje i ljudi postaju sve svesniji njegovih blagotvornih dejstava na organizam.

S obzirom na to da je avokado bogat vlaknima, on ima zaista veliku ulogu u regulisanju probavnog sistema. Samim tim, avokado je i odličan saveznik u borbi protiv suvišnih kilograma. Popularan je u mnogim dijetama, a praktično čini osnovu doručka sve atraktivnije keto ishrane. Ova ishrana bazira se na velikom unosu zdravih masti, a avokado je savršen primer namirnice koja je puna nezasićenih masnih kiselina. Čak 77 procenata zdravih masti nalazi se u jednom avokadu.

Pored toga, uz avokado bogat kalijumom, svoj krvni pritisak možete sasvim jednostavno regulisati unosom ovog voća. Nećete pogrešiti ukoliko ga uvrstite u svoj jelovnik.

Avokado je zaista super-hrana. On se smatra čuvarem našeg srca i štiti nas od raznih kardiovaskularnih oboljenja.

Razne studije dokazale su da avokado itekako utiče na metabolizam – pospešuje njegov rad i ubrzava ga. Stoga, dolazi do primetne razlike u kilogramima i nivou energije pojedinca.

Svakodnevno konzumiranje avokada povoljno deluje i na zdravlje naših očiju, poboljšava vid, a u nekim slučajevima utiče i u sprečavanju pojave katarakte. Ukoliko želite bolji vid, preporučujemo da unosite avokado svakog dana.

Zašto je dobar avokado

Sasvim je dovoljno razloga početi sa konzumiranjem avokada, zar ne?

Zašto je dobar avokado – Gde ga je najlakše nabaviti?

Kao što smo i rekli, razloga zašto je dobar avokado je mnogo, ali ovo tropsko voće nije toliko jednostavno nabaviti.

Pijaca Obrenovac uvek u svojoj ponudi ima najsvežiji i najzdraviji avokado. Prema tome, prilikom posete Zelenoj pijaci Obrenovac, obavezno svratite do naše tezge i obezbedite sebi čudotvorni avokado.

Pijaca Obrenovac obezbedila je građanima Obrenovca besplatnu dostavu voća i povrća. Sada možete uživati u uvek svežem voću i povrću, bez imalo muke. Samom posetom našem sajtu i ubacivanjem proizvoda u korpu sada vrlo lako, bezbedno i brzo možete doći do zdravih namirnica.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

0

GORE